TRANSLATE

maanantai 25. huhtikuuta 2005

Miksi lapsen kunto huonontuu osastolla?

Lääkäri kutsuttiin paikalle. Hän sanoi, että lapsen kunto on liian huono lähteäkseen ulos. Poika ei voinut mennä kouluun tänään, sillä hän suuttui, kun aamupalalla pyydettiin laittamaan enemmän margariinia leivälle, kuin poika olisi halunnut laittaa. Nyt hän oli ollut koko päivän sisällä - ilman ulkoilumahdollisuutta. Kummallista, kuinka lapsen kunto menee huonoksi - heti kun pääsee osastolle. Viikonloppu meni koripalloilun ja uinnin merkeissä. Eräs hyvin tunnettu lasten psykiatri ihmetteli, miksi poika on osastohoidossa - katsellessaan pojan pelaavan koripalloa veljensä kanssa.

Kysyessäni mihin voin lapsen hoitoasiassa vedota - osaston lääkäri sanoi - lastensuojeluviranomaisiin. Ihmettelen, miksi yhteistyön sijasta tarjotaan pakkotoimenpiteitä. Eikö 2000-luvulla enää haluta kohdata lapsistaan huolissaan olevia vanhempia vaan  mieluummin asioidaan lastensuojeluviranomaisten kanssa.  Jotta lapsen hoito onnistuisi, haluaisinkin aitoa yhteistyötä, enkä ymmärrä yksipuolista sanelua. Hoito tulisi olla kohti avohoitoa, eikä kohti suljettua osastoa - jota ylihoitaja esitti vaihtoehtona jatkohoidoksi. Väärinkäsityksien välttämiseksi toivoisin, että ylilääkärillä olisi mahdollisuus osallistua hoitokokoukseen.

Ystävällisin terveisin

Isä

Ps. Minulle ilmoitettiin, että sähköpostiviestejä ei osastolle haluta, eikä niihin enää osastolta vastata - siksi lähetin tämän viestin vain sinulle.

"Ihmiset ovat yksilöitä ja heille sopivat erilaiset tavat käsitellä omia tilanteitaan verbaalinen sanallinen kulttuuri on naisten kulttuuri ja naiset näyttävät hyötyvän puhumisesta. Miehet taas saattavat ahdistua joutuessaan märehtimään asioita tavalla, joka ei sovi heille". (Määttä 2000, Perhe asiantuntijana sivu 52)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti